Make Up Store och galan

I lördags fick jag testa på att bli sminkad på make up store. Det var riktigt kul och samtidigt lärde jag mig lite tips och knep jag inte kunde innan.

Jag hade matchat in sminkningen just denna dag eftersom det var gala-kväll på Bocken och jag tyckte att det blev lite extra kul att bli finsminkad då.
Jag köpte mig även en Babyliss iCurl. Mycket smidigt när man väl kom på hur man skulle göra.
För att få en frisyr överhuvudtaget satt jag i veckan som var och tittade på massa youtube-klipp.
Så här blev resultatet:
Åh, det var så kul att se alla så fin klädda och vackra. Det är inte ofta man få ha långklänning på sig nu för tiden.

Jag och min darling!

Bjuder på denna också. Haha, ganska komisk bild må jag säg´!
Klänningen jag bar är min farmors vackra klänning. Alltid kul när det går att användas igen.

Pricktest

Idag fick min lilla pingla till bil ta den långa vägen med en nervös förare enda bort till Huddinge sjukhus för att pricktesta lilla mig.
Fick där veta att jag aldrig mer (vilket jag redan förstått själv) får äta Selexid igen och om jag måsta ta Furadantin så MÅSTE jag ta dem med min allergimedicin. Båda dessa penicillintyper är emot urinvägsinfektioner och den tredje vanligaste är jag och min mamma helt resistenta emot.
Men en nyhet var att jag tydligen inte tål en växt som heter Gråbo. Jaha, sa jag, och hur ser den ut?
Ja, och såhär ser växten tydligen och ut. Den trivs i dikeskanter och numer tänker inte jag ströva där inte!

Just nu sitter vi och väntar på att få gå ner till vår kära tvättstuga igen. En månads tvätt idag bara samt sängkläder men faktiskt får vi bara skylla oss själva. Som tur var hann jag se att även tvättstugan bredvid vår var ledig så vi tjänar åtminstone en timme och slapp tvätta en maskin med handdukar uppe. Nice att få allting torrt också!

Sitter och fiddelurar inför lördag också. Restaurang Bocken där vi ofta(st) är på lördagar ska ha en galakväll där långklänning samt kostym är ett måste. Klänningen har jag och sminkad ska jag få bli på MAKE UP-store vilket ska bli otroligt spännande, men sen kom vi till mina bekymmer just nu:
Håret
Alla som känner mig vet att jag inte är en hejare på det där med frisyrer. Brukar sluta med att jag har en halv flaska hårspray i håret och fortfarande inte alls är i närheten av vad jag tänkt mig från början.

Skor
Javisst, självklart jag är Skoman som så många andra men jag tycker nog inte jag har några skor alls som passar min klänning. Kanske måste inhalndlas nya? Men ja, det är halt ute och jag vill ha klackar. Behöver jag två par skor med mig då?

Väska
Vilken väska ska man ha? För två par skor så behövs en stor men ett par en liten. Hm, inser helt plötsligt att jag iaf inte har en vettig väska så får väl köra på min vanliga stora så var ett problem löst.

Smycken
Eftersom jag jobbar med smycken så tycker jag självklart att det är en viktig punkt. Ska jag ha både örhängen och halsband eller bara ett par stora örhängen?
Svänger nog in på Glitter på lördag när jag jobbar för en snabb check om jag hittar något billigt och bra. Men frågan kommer ju kvarstå så länge jag inte kan bestämma hur jag ska ha håret eller hur?

Vilka bekymmer man kan ha i detta I-land men det får man faktiskt ha ibland. Det tycker åtminstone jag!
Beställde mer kläder ifrån HM igår. Känns skönt att jag äntligen ska ta mig i kragen och slänga ut alla tröjor och brallor med hål i, det är verkligen på tiden.
Ett nytt liv har börjat där jag ska unna mig själv mer kläder för att kanske på någotvis få självförtroendet att växa något iaf.
Ska nog genast ta tag i det innan alla rena kläder ska ner i lådorna igen.

So long, nu ska här rensas!


Så var helgen slut!

Tråkigt nog gick den här helgen lika fort som vanligt.
I fredags satt vi bara hemma och spelade, riktigt skönt att bara vara hemma och komma i säng i tid.
Lördagen startades med dop i Sköndals kyrkan där jag även sjöng. Verkar som om dem blev nöjda med sången och då är jag också nöjd. Efter lite fika åkte vi vidare till Farsta och gick på 4-års kalas, något mer fika orkade jag inte men en kopp kaffe till gick ner.
Väl hemma sjönk vi ner i soffan och titta på ett par avsnitt NCIS samtidigt som vi åt någotså simpelt men gott som korv med bröd.

Idag fick jag finbesök av min äldsta brorson. Han ringde själv och frågade om han inte kunde få komma och spela lite tv-spel med oss självklart fick han det också!
Just nu sitter han och spelar något Stars Wars spel, Jimmy sitter vid stora datorn och jag vid min lilla fina skönhet!
När Melvin åker hem ska vi ta en tur bort till Willys för inhandling av ingredienser till middagen, för idag blir det kassler gryta!


Jag bor i en förort till Stockholm tillsammans med min sambo och dotter på 1.5 år. Där filurar även katten Styx och dammråttorna (så många att jag inte kommer ihåg namnet på alla). Här skriver jag om vardagen och bjuder även på ett och annat tips om skönhet, film och mycket annat.