Update date i fredags

I fredags tog jag och sambon oss in till stan för liten egentid. Vi gick först till hötorget så att jag kunde få min present av Nicke, en powerbank!
Efter det strosade vi till kungsan och satte oss för att titta på folk. Det är ju faktiskt riktigt underhållande ibland. När hungern började göra sig påmind vandrade vi vidare till slussen och sedan medborgarplatsen. Där valde vi restaurang Orkidé och deras avsmakningsmeny. En riktigt kul idé jag hoppas fler restauranger tar till sig. Det är fem lite mindre rätter men det blir sådant du kanske aldrig skulle smaka annars. Det enda minuset var att priset inte riktigt framgick. "Avsmakningsmeny för två" och sedan priset längst ner 345:-, det visade sig vara 345 gånger 2. Litet snopet men tyckte ändå att det var riktigt värt priset!
Om du vet fler ställen som har liknande menyer lämna gärna en rad då!


Liten blir stor men viljan består

Ja, del 3 dröjde lite men den kommer och jag har inte glömt bort det. Jennifer har som vanligt en otrolig vilja och önskar ha sin mammas uppmärksamhet mest hela tiden. Så fort jag försöker sätta mig vid datorn så är hon där och gnäller och klänger så nu har jag faktiskt gett upp. Bättre att ge henne den tid hon behöver, snart börjar hon ju ändå på dagis. 
 
Så vad har hänt sen hon fyllde 1 år kan man ju undra? Försöken till att gå blir fler och fler och ingenting går säkert hemma längre då nyfikna fingrar gärna pillar på allt. Nej är ett ord hon förstår men väljer att inte lyssna på, då får man ryta ifrån ordentligt. 
Efter Spanien gick det inte mer än en dag och sen ville hon försöka äta själv. Sakta men säkert ser jag henne göra framsteg, men ofta ber hon om hjälp att få upp saker på gaffeln eller skeden. Matas är inte alls kul längre, barnmat lika så! 
Favoriterna är Pasta och köttfärssås, köttbullar och hot dogs (näringsrikt!). Men i veckan ska hon få smaka pannkaka för första gången då vi återintroducerar mjölkprotein i kosten. Hittills har allt gått superbra så bara att hålla tummarna att det fortsätter så.
Ja, just, idag klippte vi luggen för första gången också! Allting ska ske en första gång och för varje gång inser man att liten blir stor...
 

Spanien - Del 2

Nere på Fuengirola beach låg ett ställe som i första anblick inte såg så mycket ut för världen men när vi klev in märkte vi genast att det var ett lite "lyxigare" ställe. Mia's Pizzorante Gourmet hette restaurangen. Maten var såååå god! Jag åt pasta pappardelle med lammköttbullar och mozarella, mumma!

Jennifer roade sig med att äta vitt bröd och leka med Andreas solglasögon.

Nedan kommer två av få bilder från dagen efter (tror jag) då jag och Niklas gjorde stan. Vi åt på Sol y mar och delade på en flaska vin, därefter vandrade vi vidare och hamnade på Old Town som hade vattenpipa. Kvällen avslutades på en relativt tom karaoke-bar, Oxid, men som hade riktigt trevlig personal. 
 
 Sista delen kommer imorgon! Puss på er!


Jag bor i en förort till Stockholm tillsammans med min sambo och dotter på 1.5 år. Där filurar även katten Styx och dammråttorna (så många att jag inte kommer ihåg namnet på alla). Här skriver jag om vardagen och bjuder även på ett och annat tips om skönhet, film och mycket annat.