Barn i bilen - VINTERSÄKERHET!

Ett ganska stort intresse jag har, eller intresse och intresse men något jag värnar om, är bilsäkerhet. Det har alltid varit viktigt för mig och nu är det viktigare än någonsin. Innan hade man bara hand om sig själv men nu ska man även värna om säkerheten för den dyrbaraste lasten. 
Därför tänker jag skriva små inlägg med bra att tänka om när man sätter sitt barn i bilen, starten kommer handla om ett högaktuellt ämne; VINTER!
 
I och med vinterns antågande sätter vi på oss och våra barn stora bylsiga kläder för att hålla oss varma. Fint, det är bra! Men i bilen? Absolut INTE! 
Om jag och andra experter (jag är inte en expert) fick bestämma skulle vi alla åka nakna i bilarna men det skulle vara vara skönt eller vidare accepterat. Däremot så ska vinterkläderna av! 
Ett barn som har overall eller vinterjacka på i bilen kan man inte spänna bältet på lika bra som på ett barn utan jacka eller dylikt. Felet många föräldrar redan gör året om är just att de inte drar bältet tillräckligt hårt men med jacka på är det helt omöjligt och en livsfara. Se bara på filmen nedan! 
 
Så snälla, kan vi nu komma överens om att vi tar av både oss och våra barn jackor etc i bilen. Är du rädd att ditt barn ska frysa? Placera då jackan över barnet EFTER att det är fastspänt ordentligt i bilen annars kan detta vara ditt barn i en olycka!
 
I nästa inlägg tänker jag skriva om hur barnet ska sitta fastspänt i bilen så håll utkik! 
 

Visst är det okej att omatcha!

Så länge jag kan minnas har jag varit allergisk mot att bland mönster. Det har gällt både på mig själv och andra. Men sen kom Jennifer.
I början var jag hård! Inte skulle det omatchas! Men vet ni hur svårt det kan vara när det kommer till barnkläder? Typ allt har mönster. Så nu förtiden tar vi på det som passar vädret. Kläderna under är inte kaos men det utan på kan se ut lite hur som helst. Till exempel blev det såhär i förra veckan.

Men det går bra! Vi dog inte och framför allt; Jennifer frös inte.
Nu vågar vi färger och former i alla dess slag. Men på mig själv? Nja, det blir mest svart, svart, svart...


Jobb, prinsessor och mat.se

Vissa dagar blir inte riktigt som man planerat. Igår var en sådan dag! 
Jag vaknade tjugo i åtta och tittade på telefonen (Jennifer sov hos farmor, därav en liten sovmorgon) som innehöll ett sms från min chef. Det visade sig att en av kollegorna som skulle jobbat blivit sjuk och hon undrade om jag kunde hoppa in. Självklart ville jag hjälpa till men vi hade äntligen lyckats planera in en dejt med familjen Holmström och få se deras nya medlem, lilla Alina som redan hunnit bli en månad! 
Efter lite trixande sköt vi på vår dejt till lite senare och jag åkte in och öppnade. Det var ett ganska bra drag i butiken men strax efter två var jag tvungen att åka för att hinna träffa dem något. 
På vägen dit snapade jag och Ida varann (som vanligt) och vi fick frågan om vi även ville äta med dem. Klart vi ville! Jag som varit sugen på kebabsallad hela dagen hade ett väldigt lätt val när det kom till menyn. Dessutom hade Ida gjort äppelpaj. 
Innan maten sprang flickorna omkring och dansade i prinsessklänningar. Första gången Jennifer hade en sådan klänning på sig och mitt hjärta smälte lite extra när det röjde omkring. 
Vid sju tackade vi för oss och Jennifer somnade så fort bilen började rulla. Väl hemma satte jag mig vid datorn och passade på att beställa hem lite saker från apotea. Därefter tog jag och beställde mat på nätet för första gången i mitt liv. Den senaste tiden har vi haft väldigt svårt att få ihop logistiken hemma och framför allt mathandlingen har blivit lidande. Både kyl och frys har gapat tomma! 
 
Efter en snabb-googling hamnade mitt val hos mat.se. Jag skapade mitt konto och började fylla min kasse. Det var så mycket smidigare än vad jag trodde. Allt som allt hamnade kassen på cirka 850 kronor vilket resulterade i gratis hemkörning. Därefter googlade jag efter en rabatt och hittade en där jag fick 200 kronor rabatt på mitt första köp. Tack sa jag! 
Så för cirka 650 kronor har vi strax mat hemma för minst två veckor och vi slipper släppa kassarna. 


Jag bor i en förort till Stockholm tillsammans med min sambo och dotter på 1.5 år. Där filurar även katten Styx och dammråttorna (så många att jag inte kommer ihåg namnet på alla). Här skriver jag om vardagen och bjuder även på ett och annat tips om skönhet, film och mycket annat.